Skip to content
Quooker MartinK

Heeft een Quooker onderhoud nodig?

Een Quooker heeft niet veel onderhoud nodig. Toch weten veel mensen niet dat het belangrijk is om een Quooker om de drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt te geven. Dit is afhankelijk van de hardheid van het water. Wij laten je graag zien waarom deze onderhoudsbeurt zo belangrijk is en wat u zelf kunt doen om de gekozen Quooker kraan zo schoon mogelijk te houden.

Quooker-kraan zelf schoonmaken

Elke finish vraagt om een eigen behandeling. Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen dan voorgeschreven (bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn) en schuursponsjes raden wij ten zeerste af. Deze kunnen de coating van onderdelen en het vet in de kraan, dat ervoor zorgt dat alle onderdelen soepel bewegen, aantasten.

Chroom, roestvrij staal, nikkel glans en goud

U kunt uw Quooker-kraan in chroom, roestvrij staal, nikkel glans of goud het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Droog de kraan na gebruik goed af om kalkvlekken te voorkomen.

Messing patina

Gebruik alleen warm water en een schoonmaakdoekje om uw Quooker-kraan messing patina schoon te maken. Gebruik geen (alcoholhoudende) schoonmaakmiddelen. Deze tasten de finish aan. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken. Wilt u, uw kraan extra bescherming geven? Smeer hem eens per 3 tot 6 maanden in met een laagje bijenwas.

Zwart

Ook de zwarte Quooker-kraan blijft op zijn mooist als u alleen warm water en een schoonmaakdoekje gebruikt om hem schoon te maken. Droog de kraan na gebruik goed af om kalkvlekken te voorkomen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Kraanzeefje ontkalken

Een Quooker-apparaat is niet moeilijk te onderhouden. Het is vaak een kwestie van af en toe het kraanzeefje (de perlator) van u Quooker-kraan ontkalken. Hoe vaak, hangt af van de waterhardheid bij u in de buurt. U kunt gemiddeld rekenen op twee keer per jaar. Het is heel eenvoudig: draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los, leg enkel het zeefje een uurtje in schoonmaakazijn, spoel het kalk eraf en draai hem weer op zijn plek. Komt u er zelf niet uit? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag bij het onderhoud van uw Quooker-kraan.

Onderhoudsbeurt

We willen u adviseren om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren (afhankelijk van de waterhardheid in uw regio). Misschien heeft u een complete onderhoudsset nodig, maar wellicht kunt u ook volstaan met het vervangen van je HiTAC-filter.

Informeer gerust naar de mogelijkheden. Onze servicemedewerkers adviseren u graag op maat. Heeft u vragen over een onderhoudsset of wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt? Neem dan gerust contact met ons op.